پژوهشی درباره سکته نشان داده افرادی که یک بار جان سالم به در بردهاند٬ بیش از آنچه در گذشته تصور میشد٬ در معرض خطر هستند.
محققان کانادایی میگویند افرادی که یک بار سکته مغزی کامل یا ناقص کردهاند٬ دو برابر بیش از همسنهای خود در معرض سکته مجدد٬ حمله قلبی یا خطر مرگ در یک سال بعد از سکته اول هستند. همچنین دستکم تا پنج سال بعد از سکته اول٬ خطر بیخ گوش این بیماران است.
در این تحقیق بیش از ۲۶ هزار نفر که تجربه سکته مغزی داشتهاند٬ تحت نظر گرفته شدند.
در حال حاضر ۹۰ روز اول بعد از سکته٬ دوره بحرانی برای بعضی از بیماران خاص در نظر گرفته میشود اما به اعتقاد دکتر ریچارد شوراتز٬ مدیر اصلی این تحقیق٬ نجات یافتگان سکته باید تا مدتها یا سالها تحت نظارت دقیق باشند.
بیش تر بخوانید:
+کمکهای اولیه هنگام سکته قلبی
+ کاهش خطر ابتلا به سرطان معده با کاهش مصرف نمک
+نقش غذاهای سرشار از فیبر در پیشگیری از سرطان پستان

محاسبه منظم فشار خون٬ ضربان قلب و تغییر روش زندگی از جمله ورزش کردن و سیگار نکشیدن از مواردی است که به گفته دکتر شوارتز باید تا سالها بعد از سکته رعایت شود.
۳۶ درصد یا تقریبا یک سوم افرادی که در این تحقیق تحت نظر بودهاند٬ تا پنج سال بعد از سکته اول٬ یا دوباره سکته مغزی و قلبی کردهاند یا از دنیا رفتهاند.
در کشورهای در حال توسعه٬ سکته اولین یا دومین عامل مرگ است. اما در کشورهای توسعه یافته شمال آمریکا و غرب اروپا٬ سکته سومین یا چهارمین عامل مرگ است.
در ایران نیز معاون تحقیقات وزارت بهداشت با اشاره به میزان مرگ و میر در کشور عنوان کرد: سالانه حدود ۳۷۵ هزار مرگ در کشور گزارش شده ۱۵۰ هزار مورد آن زیر ۷۰ سال و ۹۵ هزار مرگ زیر ۵۰ سال اتفاق میافتد حدود ۳۵ هزار نفر به خاطر سکتههای قلبی و مغزی و حدود ۱۵ هزار نفر به خاطر سوانح و حوادث و ۱۰ هزار نفر مرگ به خاطر سرطان جان خود را از دست میدهند.
دکتر مایکل هیل به مجله انجمن پزشکی کانادا گفته بر خلاف تصور عمومی که سکته افراد مسن را تهدید میکند٬ این بیماری یک تهدید برای عموم جامعه است.