آیا کمربندهای ویبراتور تاثیری در لاغری دارند؟

0
1108

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مدل دستگاه مختلف از جمله دستگاه‌های غلطکی، ضربه‌زننده، لرزاننده و… برای کوچک کردن شکم وجود دارد که بر اساس ادعای تولیدکنندگان، کمربندهای شوک‌دهنده با وارد کردن جریان‌های الکتریکی به چربی شکم موجب تجزیه آن‌ها و قوی شدن عضلات شکم می‌شوند!

به گزارش خبرنگار “شهر”، این تبلیغات درحالیست که تن‌ها جریان‌هایی با قدرت ایمپالس‌های مغز موجب انقباض عضلات می‌شود و به این ترتیب اگر چنین جریانی با این کمربند وارد شکم شود، موجب یک انقباض دردناک خواهد شد.

 

با این حال همچنان شعارهای تبلیغاتی درباره تمام این دستگاه‌ها عنوان می‌کنند با استفاده از این کمربند‌ها می‌توان شکم را کوچک کرد و به سایز مطلوب رساند، اما واقعیت چیز دیگری است و این تصور غلطی است که استفاده از این دستگاه‌ها به تنهایی برای کوچک کردن سایز اندام‌های مختلف بدن کافی است!

 

به این ترتیب می‌توان اذعان کرد که این قبیل وسایل تن‌ها کمک ناچیزی برای رسیدن به هدف مورد نظر یعنی کوچک کردن شکم هستند و برای رسیدن به این هدف باید لایه‌های چربی موجود در اطراف شکم از بین برود و از آنجا که این دستگاه‌های ابتکاری قادر به انجام این کار نیستند، استفاده از آن‌ها به تنهایی کافی نیست.

 

داشتن اطلاعات اولیه درباره طرز کار عضلات اطراف شکم و این که چگونه بدن چربی را می‌سوزاند، قدم اول برای موفقیت در صاف کردن شکم و باریک کردن سایز دور کمرتان است.

 

دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه درباره تأثیر کمربندهای لاغری می‌گوید: این ویبراتور‌ها به آن صورت کاری انجام نمی‌دهند، فقط کمی تحرک ایجاد می‌کنند که چربی‌ها را جابجا می‌کند، اما نمی‌سوزانند.

 

وی افزود: ممکن است چربی‌های شکم در اثر استفاده از کمربند‌ها به ظاهر و بطور موقتی کمی جمع شود، ولی هنوز در بدن هستند؛ در حالی که چربی برای از بین رفتن باید سوزاننده شود.

 

همچنین دکترسیدضیاء‌الدین مظهری، متخصص تغذیه نیز در این باره به تبلیغات غلط و بسیار اغواکننده عاری از واقعیت رسانه‌ها اشاره کرده و می‌گوید: بر این اساس بیشتر مراجعه‌کنندگان به متخصصان تغذیه هم درخواست لاغری سریع و جادویی دارند و می‌خواهند علاوه بر تهیه و تدوین برنامه کاهش دهنده وزن بطور حتم داروهای لاغری و روش‌های معجزه‌آسا و جادویی را نیز دریافت کنند.

 

وی اظهار کرد: این درحالیست که این افراد با توجه به سن، جنس و مقدار اضافه وزن و درجات چاقی که دارند، می‌توانند بدون هیچ دارویی با استفاده از روش‌های دیگری فقط با پیروی کردن دقیق از روش‌های اصولی و اقدامات اساسی و رعایت کامل چند دستورالعمل ساده و کاملا قابل اجرا بطور تدریجی چربی‌های اضافه انباشته شده را از خود دور کرده و هر هفته بیشتر از هفته قبل خود را بسوی اندام موزون و احساس سلامت بیشتر نزدیک کنند.

 

در این میان برخی متخصصان هم بر این باورند که کمربندهای لاغری تن‌ها موجب چروکیده و کوچک شدن سایز سلول‌ها بطور موقت می‌شود و تاثیری در کاهش وزن ندارند!

 

دکتر درستی با اشاره به عملکرد کمربندهای لاغری که با وارد کردن شوک‌های برقی خفیف به شکم فرد، گرمای موضعی را در محل ایجاد کرده و موجب تعریق در ناحیه کمر و شکم می‌شود، اذعان می‌کند: تعریق زیاد موجب چروکیده شدن سلول‌ها شده و بطور موقت سایز شکم کوچک می‌شود.

 

وی می‌افزاید: این لاغری موضعی و چروکیده شدن سلول‌ها موجب مرگ تعدادی از آن‌ها شده و به بدن فرد صدمه وارد می‌کند، بنا براین برای کاهش وزن واقعی به تغییر در شرایط زندگی، روش و مقدار مصرف غذا نیاز است.

 

برخی فروشندگان این دستگاه‌ها ادعا می‌کنند: این وسیله می‌تواند علاوه بر افزایش قدرت بدنی و بهبود خواب، موجب از بین رفتن دردهای افراد شده و مشکل بی‌اختیاری ادرار آن‌ها را هم حل کند.

 

در مقابل محققان معتقدند نباید تمام ادعاهای فروشندگان را ب‌راحتی باور کرد، چون اغلب بازارگرمی بوده و الزاماً حقیقت ندارد و از این گذشته لرزش‌های شدید و پرنوسان در درازمدت می‌تواند خطرناک هم باشد، زیرا این لرزش‌ها می‌توانند در سراسر بدن موج‌های شدید ایجاد کنند.

 

در این رابطه حتی سازندگان این دستگاه هم توصیه می‌کنند که روزانه حداکثر ۳۰ دقیقه از این دستگاه استفاده شود، چون استفاده بیش از حد، برخلاف استاندارد صنعتی تعیین شده درباره ایمنی لرزه‌ها در محل کار است.

 

همچنین زنان باردار، افراد دچار انفصال شبکیه (جداشدگی لایه‌های داخلی شبکیه از لایه رنگدانه)، لخته‌خون، تومور استخوان و برخی دیگر از مشکلات پزشکی، نباید از دستگاه‌های لرزاننده جدید استفاده کنند.

 

در همین حال محققان دانشگاه ایالتی نیویورک نیز با اشاره به این که میزان لرزش دستگاه‌های جدید (۲۰ تا ۵۰ بار در ثانیه) است، می‌گویند: این میزان در حدی است که می‌تواند موجب کمردرد، آسیب به غضروف‌ها، تاری دید، کاهش قدرت شنوایی و حتی آسیب مغزی شود و آن‌ها نسبت به این موضوع نگران هستند که مردم بر پایه معرفی نادرست و غیرعلمی یک دستگاه از آن استفاده کنند، بدون آنکه از خطرات احتمالی آن آگاه باشند.

 

به هر حال باید گفت: فقط خود فرد می‌تواند مراقب سلامتی‌اش باشد!

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه