دانشمندان از قبل می دانستند که ورزش جسمی و ذهنی برای مغز مفید است، اما حالا می گویند که این بهبود می تواند توانایی یادگیری در فرزندان را هم تقویت کند.
محققان در آزمایش بر موش ها دریافتند که فواید ناشی از این فعالیت ها به فرزندان منتقل می شود بی آنکه باعث تغییر در دی ان ای شود.
نتایج این تحقیق توسط محققان آلمانی در نشریه “گزارش های سلولی” چاپ شده است. برای تایید این نتایج در انسان لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.
به افراد بالای پنجاه سال توصیه می شود برای حفظ قابلیت ذهنی ورزش کنند. به علاوه نشان داده شده است که فعالیت ذهنی و تمرین های مغزی شروع دمانس را عقب می اندازد و باعث کاهش خطر بیماری هایی مثل آلزایمر می شود.
تحقیقات مرکز بیماری های تحلیل نورونی آلمان (دی زی ان ای) دریافتند که وقتی موش را در محیطی انرژی زا که امکان تحرک در آن زیاد است قرار می دهند، نسل بعدی پس از به دنیا آمدن از فواید آن بهره مند می شود.
موش های جوانتر در آزمایش هایی که توانایی یادگیری آنها را محک زد، نتایج بهتری از گروه کنترل شده دیگر کسب کردند.
همچنین توانایی سلول های عصبی برای ارتباط با یکدیگر که اساس سلولی برای یادگیری است (موسوم به پلاستیسیتی سیناپسی) در آنها بهبود یافت.
آنها دریافتند که این بهبود از طریق ملکول های “آر ان ای” از یک نسل به نسل بعد منتقل می شود. محققان می گویند که هنوز معلوم نیست این یافته ها در انسان هم صدق می کند یا نه.
پروفسور مارکوس پمبری از موسسه “بهداشت کودک گریت اورموند استریت” گفت که این تحقیقات “گام مهمی” در شناسایی “عوامل موثر در هوش ورای وراثت ژنتیکی و آموزش بعد از تولد است.”
او افزود اگر این یافته در مورد انسان صادق باشد “می تواند به توضیح پدیده موسوم به فلین کمک کند، که نشان می دهد ضریب هوشی کل جمعیت در جوامع صنعتی در صد سال اخیر با گذشت هر دهه بالاتر رفته است.”
پروفسور سایمون فیشل از گروه “مراقبت باروری” گفت که این مطالعه جالب “شواهد فزاینده تازه ای از این موضوع فراهم می کند که عادات و انتخاب های ما پیش از بچه دار شدن می تواند دارای پیامدهایی برای نسل بعد باشد.”