همه ما به اندازه کافی با مفهوم «خاک» آشنایی داریم. البته این آشنایی ربطی به بحث زمینشناسی ندارد و به این دلیل است که ما با «خاک» در زندگی امروزمان درگیر هستیم. کافی است پرتویی از نور روی میز کارمان، فرش و… بیفتد تا ببینیم خاک در خانه ما چه میکند!
اما چاره چیست و از کجا میآید؟ با این مزاحم همیشهحاضر چه باید بکنیم؟
راهحل هر چیزی در کشف علت وجودیاش است؛ اگر میخواهید با خاک در خانهتان بجنگید اول از همه باید بدانید این همه خاک از کجا میآید. خاکی که در خانه ماست دو منبع داخلی و خارجی دارد؛ یکی از مقصرهای اصلی و البته خارجی ورود خاک به خانه خود ما هستیم! ما خاک را با خودمان، لباسها و وسایلمان به خانه میآوریم حتی اگر دم در کفشهایمان را تمیز کنیم روی لباسمان حتما گرد و غباری نشسته که به زودی بلند میشود و پا در خانهمان میگذارد. پس اولین راه تکان دادن لباسها و وسایلمان خارج از در ورودی خانه است که زیاد هم شدنی نیست.
درز در و پنجرهها، ساختمانسازیهای بیرون، دریچههای کولر و… هم متهمهای ردیفهای بعدی هستند که میتوان با بستن درز در و پنجره و دریچههای کولر تا حد زیادی از ورود خا ک به خانه جلوگیری کرد.
پارچه گردگیری استفاده کنیم یا گردگیر؟
به جای استفاده از تیشرت قدیمی همسرتان یا گردگیر پَر رنگی از پارچههای میکروفیبر یا الکترواستاتیکی برای جمع کردن خاک استفاده کنید؛ میگوییم جمع کردن چون خاک به این پارچهها میچسبد و مثل پارچههای دیگر دوباره بلند نمیشود و روی جای دیگر نمینشیند بلکه مثل یک آهنربا برای خاک عمل میکند. بعد از گردگیری هم بهترین راه شستن و خشک کردن کامل این پارچههاست. اگر به این نوع پارچههای گردگیری دسترسی ندارید بهترین گزینه برای شما پارچه خیس است.
پارچه گردگیر مرطوب باشد یا خشک؟
پارچه گردگیر مرطوب بهتر از نوع خشک آن عمل میکند اما برای پاک کردن بعضی سطوح مثل چوب نمیتوان از پارچه مرطوب استفاده کرد. برای حل این مشکل پارچههای گردگیری میکروفیبری تهیه شده که نوع مرطوب هم دارند. میتوانید سطوح چوبی را با این نوع پارچهها تمیز کنید.
اول جارو بکشیم یا گردگیری کنیم؟
بهتر است اول جاروبرقی بکشید و بعد گردگیری کنید چون با این راه دوسوم گردوغبارها را جمع میکنید و تنها یکسوم باقیمانده را با دست و پارچه جمع خواهید کرد. اما حتما از سر مخصوص این نوع جارو کشیدن که باریک است و پرز دارد، استفاده کنید.
کی باید جنگ را شروع کرد؟
برای پایان هر جنگی باید قبل از شروع آن اقدام کنید. برای جنگ با گردوغبارها هم باید همین کار را انجام دهید. فیلتر دستگاه تهویه هوای خانه را حتما هرازچندگاهی عوض کنید تا گردوغبار وارد خانه نشود، درزهای در و پنجرهها را بگیرید، تراس خاکی خانه را بشویید و فرشی که دم در انداختهاید هفتهای یک بار بشویید.
کف زمین را چه کنیم؟
کف زمین، مبلمان، لبه پنجرهها و فرش تنها جاهایی نیستند که گردوخاک میگیرند بلکه خودشان یک تولیدکننده بالقوه گردوغبار هستند. چرا؟ به جنس مبلهایتان نگاه کنید. اگر پارچهای باشند پرز دارند، اگر چرم باشند جذبکننده پرز و گردوغبار هستند. پرز فرشهای خانه منبع تولیدکننده پرز در خانه است. بهترین راه پاک کردن گردوغبار، تمیز کردن زود به زود این وسایل و استفاده از فرشهایی با پرزهای کوتاه است.