وسایلی که از تمیزی آنها در آشپزخانه نباید غافل شد

0
1219

چاقو را فراموش نکن

سینک آشپزخانه وسیله‌ای است که حتما هر روز به تمیزی آن فکر می‌کنید اما تحقیقات جدید نشان داده وسایل دیگری هم در آشپزخانه وجود دارند که غافل ماندن از تمیزی آنها می‌تواند باعث بیماری شود. فکرش را هم نمی‌کنید. این وسایل آشپزخانه بیشتر از همه چیز نیاز به تمیز شدن دارند و اگر به آنها برسید آشپزخانه‌ای تمیزتر و منظم‌تر از قبل خواهید داشت.

۱- پایه چاقو

صادق باشید؛ آخرین بازی که پایه چاقوها را تمیز کرده‌اید کی بوده است؟ البته اگر تا حالا این کار را کرده‌اید.
چطور تمیز کنیم؟ چاقوها را بیرون بیاورید، بعد پایه را سر و ته کنید و تکان بدهید تا ذراتی که در آن است بیرون بریزد. بعد آن را با آب داغ و مواد شوینده بشویید.

 

با استفاده از وسایلی که برای پاک کردن چیزهایی مثل شیشه شیر هستند، درون آن را خوب تمیز کنید. می‌توانید پایه را برای یک دقیقه درون یک سطل از محلول موادضدعفونی‌کننده قرار دهید. بعد آن را روی پا قرار دهید و با آب پرفشار، درونش را خوب تمیز کنید. بعد از آب کشیدن،‌آن را دوباره سر و ته بگذارید تا کاملا خشک شود. هیچ وقت قبل از اینکه چاقوها کاملا خشک نشده‌اند آنها را در پایه نگذارید. این کار باعث ایجاد جرم می‌شود.

۲- کشوهای سبزی در یخچال

هر بار که هویج یا سبزیجات دیگر را در این کشو‌ها می‌گذارید، می‌توانید به این مساله فکر کنید که مواد غذایی خود را با چند ویروس و باکتری خطرناک آلوده می‌کنید.
چطور تمیز کنیم؟ هر ماه یک بار باید کشوها را در بیاورید، با آب گرم و یک مواد شوینده نه چندان قوی بشویید. اجازه بدهید همه چیز به آرامی خشک شود.

۳- کشوی گوشت یخچال

اصلا جای تعجب نیست که کشوی گوشت، خانه اصلی ویروس ای‌کولای و دیگر عوامل خطرناک بیماری‌زا است. اما خب ما چه کاری می‌کنیم که این بیماری‌ها آنجا تجمع نکنند؟
چطور تمیز کنیم؟ مثل کشوی سبزیجات، ‌باید این کشو را هم بیرون بیاورید و با مواد شوینده بشویید.

۴- همزن

اگر همزن را آنطور که در دستورالعمل دستگاه آمده تمیز نکنید، هر بار غذاهای خود را با کلی باکتری هم می‌زنید.
چطور تمیز کنیم؟ بعد از هر بار مصرف، بخش‌های مختلف دستگاه را از هم جدا کنید و آنها را تمیز کنید. با توجه به دستورالعمل شرکت سازنده، بخش‌های مختلف را در ماشین‌ظرفشویی قرار دهید یا با دست با آب داغ و مواد شوینده بشویید. قبل از اینکه همزن را دوباره سوار کنید،‌ اجازه بدهید همه چیز کاملا خشک شود.

۵- دربازکن

خیلی از افراد هر روز از این وسیله استفاده می‌کنند. اما اگر آن را بدون اینکه حسابی تمیز کنید، دوباره به کشو برگردانید، خانواده‌تان را در معرض بیماری‌های زیادی قرار می‌دهید.
چطور تمیز کنیم؟ تمیز کردن لبه‌هایی که با قوطی در تماس است بسیار مهم است. مطمئن شوید که تکه‌های غذا روی تیغه‌ها نمانده است. اگر می‌توانید، مدلی را بخرید که می‌شود آن را در ماشین ظرفشویی شست.

۶- کف‌گیر

اگر سطح کف‌گیر را کاملا تمیز نکنید، تکه‌های غذا روی آن می‌مانند و جرمی ایجاد می‌شود که می‌تواند به ایجاد بیماری منجر شود.
چطور تمیز کنیم؟ اگر کف‌گیر شما دو تکه است،‌ دسته را جدا کنید. سر و دسته آن را به دقت بشویید و اجازه بدهید خودشان خشک شوند.

۷- ظرف‌غذا

شاید شما در محل کار، ظرف غذایتان را آب بکشید ‌اما این کافی نیست و جرمی که روی آن است، می‌تواند باعث رشد باکتری و جرم شود.

چطور تمیز کنیم؟

اگر می‌شود آن را درون ماشین ظرفشویی قرار بدهید. اگر با دست می‌شویید، در آن را فراموش نکنید و مطمئن شوید درز‌ها یعنی جایی که در روی آن قرار می‌گیرد را با دقت بشوید. هرگز اجازه ندهید چیزی در این درزها باقی بماند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه