۱۲ خوراکی که می‌توان حتی پس از پایان تاریخ انقضاء مصرف کرد

0
1592

بسیاری گمان می‌کنند همه خوراکی‌هایی که تاریخ مصرفشان به انتهاء رسیده را باید دور ریخت. این در حالی است که برخی خوراکی‌ها حتی پس از پایان تاریخ انقضاء نیز قابل استفاده هستند و می‌توان آنها را مصرف کرد. بی‌تردید گوشت و ماهی در این رده جای نمی‌گیرند و یا باید آنها را در زمان مقرر مصرف کرد و یا بلافاصله پس از انتهای تاریخ مصرف دور ریخت.

afc1e682-fc9c-4c32-b322-2ce52b310b02_16x9_600x338

روزنامه دیلی‌میل فهرستی از ۱۲ خوراکی که می‌توان حتی پس از پایان تاریخ انقضاء مصرف کرد، منتشر کرده است. برخی از خوراکی‌های این فهرست تا سال‌ها پس از انقضای تاریخ مصرف نیز قابل استفاده‌اند!.

 

۱. کنسروجات

349a0c32-2dc9-4ee0-af4d-adf2c277eebe_4x3_690x515

بیشتر خوراکی‌های کنسروی را می‌توان پس از انقضای تاریخ مصرف، استفاده کرد؛ به شرط اینکه در مکان مناسب و به دور از نور مستقیم نگهداری کرد. قوطی کنسرو نیز نباید در این دوره آسیبی دیده باشد. در این حالت خوراکی‌های کنسروی را تا ۴ سال پس از انقضای تاریخ، می‌توان مصرف کرد.

 

 

 

۲. بیسکوئیت‌ها و کراکرها

 

64dea114-200a-44ef-95c2-a00bcc56cb48_4x3_690x515
اگر چه بهتر است بیسکوئیت‌ها را در زمان خرید و یا اندکی زمانی پس از آن مصرف کرد، لیکن تا هفته‌ها پس از بازکردن پاکت بیسکوئیت نیز می‌توان محتویات آن را خورد. برای بازیابی تردی بیسکوئیت‌ها می‌توان آنها درون کاغذ گذاشته و حدود ۴۰ ثانیه در مایکروفر گذاشت. چند دقیقه پس از خارج کردن بیسکوئیت‌ها از مایکروفر، به مانند روز اول خواهند شد.

۳. ماکارونی و پاستا

3396646_orig

ماکارونی و پاستا معمولا دارای تاریخ انقضای طولانی هستند، با اینحال در صورت نگهداری صحیح می‌توان آنها در مدت طولانی‌تری مصرف کرد. اگر ماکارونی در یک ظرف خشک و دربسته نگهداری شود، می‌توان تا ۳ سال پس از تاریخ درج شده روی پاکت، آن را مصرف کرد.

 

 

۴. تخم‌مرغ

 

4445142c-ba52-4c6e-bb53-3bddf721faef_4x3_690x515
تخم مرغ اگر درون یخچال نگهداری شود، تا ۳ هفته قابل مصرف است. البته به شرط اینکه در این مدت بوی نامطبوعی از خود بروز ندهد. از مرسوم‌ترین روش‌های تشخیص تخم‌مرغ سالم، گذاشتن آن در یک کاسه آب است. تخم‌مرغ سالم به زیر آب رفته و تخم‌مرغ فاسد روی آب می‌ماند. در صورتی که تخم‌مرغ به زیر آب رفت ولی کماکان رو به بالا بود، نشانه این است که این تخم‌مرغ هنوز سالم است ولی باید به زودی مصرف شود.

 

۵. سبزیجات منجمد

 

Mixed frozen vegetables background
سرمای درون فریز می‌تواند برای مدت بسیار طولانی، سبزیجات منجمد را سالم وقابل استفاده نگاه دارد. نگهداری طولانی مدت سبزیجات در فریز هیچ مانعی ندارد. اگرچه ممکن است در اثر انجماد طولانی مدت، رنگ و یا شکل سبزیجات دچار تغییر شود، ولی این موضوع تاثیری بر سلامت آنها ندارد.

 

۶. نان

 

ceb8cccf-3d1c-4316-a59e-043ac0e26e36_4x3_690x515

تاریخ مصرف انواع نان تنها به مدت زمان نگهداری آنها در خارج از یخچال بستگی دارد. در اینصورت پس از گذشت چند روز لایه خارجی نان کپک زده و نان غیرقابل استفاده می‌شود. در صورت نگهداری نان در یخچال و یا فریز می‌توان آن را در مدتی بسیار طولانی‌تر از آنچه روی بسته‌بندی قید شده، مصرف کرد.

 

 

۷. ترشیجات و مرباجات

3b51702e-f2c5-4b0d-a397-2d34dd972388_4x3_690x515

 

ترشیجات معمولا از طریق افزودن نمک و سرکه به مواد غذایی تولید می‌شوند. این موضوع یک فضای اسیدی را ایجاد می‌کند که ورود هرگونه باکتری را ناممکن می‌کند. لذا ترشیجات به شرط نگهداری در یخچال و بسته بودن ظرف، تا دو سال پس از انتهای تاریخ مصرف نیز قابل استفاده‌اند. این موضوع درباره مرباجات نیز صدق می‌کند.

 

۸. لبنیات

 

82cd90d8-837f-4cb2-9a67-180673014f9b_4x3_690x515

در صورت باز نکردن بسته‌بندی لبنیات، می‌توان آنها را تا دو هفته پس از پایان تاریخ مصرف نیز استفاده کرد. با اینحال وجود هرگونه بوی نامطبوع نشانه فاسد شدن این محصولات و لزوم دور انداختن آنهاست.

 

 

 

۹. شکلات

548766f9-a9ec-4b29-ac55-0c60b268f911_4x3_690x515

در این زمینه قانون بسیار ساده‌ای وجود دارد. تا زمانی که طعم شکلات دچار تغییر نشده باشد، می‌توان آنها را مصرف کرد. گاهی در اثر مرور زمان لایه سفید رنگی روی شکلات می‌نشیند و این لایه در واقع یک لایه شکر بلوری شده است و هیچ تاثیر منفی روی سلامت شکلات و مصرف‌کنندگان ندارد.

 

 

۱۰. پنیر سخت

f3156e05-2112-438b-8bc7-81279857f83e_4x3_690x515

به طور معمول پس از به وجود آمدن یک لایه متعفن روی پنیر، آن را دور می‌ریزیم، لیکن در واقع این لایه متعفن امکان نفوذ به داخل پنیر سخت را ندارد و تنها روی پنیرهای نرم مانند پنیر سفید و یا پنیر ریکوتا را دارد. پنیرهای سخت مانند پنیر رومی، پنیر پارمیسان و یا چدار از این لایه متعفن آسیب نمی‌بینند و پس از زدودن این لایه می‌توان پنیر را مصرف کرد.

 

 

۱۱. برگ‌های کاهو

ec2a264c-3562-4e1e-943b-0b0165e6f91f_4x3_690x515
اصلا نیازی نیست که تنها به دلیل گذشتن چند روز و پژمرده شدن برگ‌های کاهوی سبز، شابانک و جعفری آنها را دور انداخت. تا زمانی که این برگ‌ها دچار گندیدگی نشده‌اند می‌توان آنها را پس از شستن مصرف کرد.

 

 

 

۱۲. شیر

5eb830b5-5b8d-4eae-98a4-a6b87b7d0307_4x3_690x515

تا زمانی که طعم و بوی شیر تغییری نکند، می‌توان آن را مصرف کرد، حتی اگر تاریخ مصرف آن تمام شده باشد. مهم‌ترین نکته در نگهداری شیر، دربسته بودن ظرف نگهداری از شیر است. شیر را می‌توان تا یک هفته پس از انقضای تاریخ مصرف، نوشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه