مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایرانیان با کمبود ویتامین D مواجه هستند، گفت: باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به مردم رساند.
زهرا عبداللهی افزود: توصیه میشود، برای تامین ویتامین D موردنیاز بدن، از شیر و ماست غنی شده استفاده شود.
وی با بیان اینکه گروه لبنیات در هرم غذایی، مهمترین منبع تامین کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به شمار میآید، گفت: کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد، ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان ها قرار دارد که در صورت فقر کلسیم در بدن، پوکی استخوان بسیارمحتمل است.
عبداللهی با بیان اینکه پوکی استخوان به مرور زمان، منجر به شکستگیهای خودبه خودی استخوان میشود،افزود: گروه لبنیات دارای ،کلسیم، فسفر،پروتئین،ویتامینB2، ویتامینB12 ، ویتامین A و سایر مواد معذی است، که برای استحکام استخوانها و دندانها لازم و رشد و سلامت پوست هم مفیدند.
روزانه ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شود
وی با تاکید براینکه هر فردی روزانه باید ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف کند،گفت : یک واحد از گروه لبنیات معادل یک لیوان شیر یا ماست ،۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر)، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ، یا یک و نیم لیوان بستنی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد :به منظور جلوگیری از ابتلا به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق، چاقی و بیماریهای قلبی عروقی باید از لبنیات کم چرب استفاده شود.
وی با تاکید بر استفاده از شیرهای پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا کمتر گفت: در صورت در دسترس نبودن شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کرد.
عبداللهی با تاکید براینکه از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، اظهارکرد: هنگام استفاده از کشک باید دقت شود کپکزدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد، کشک مایع قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید از بستنیهایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شدهاند، استفاده شود، گفت: باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی به دلیل کالری بالای آن میتواند منجر به اضافه وزن وچاقی شود.
عبداللهی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات برای کودکانی که در سنین رشد قرار دارند، بسیار مهم است، گفت: علاوه برآن در سن بلوغ و در دوران بارداری برای رشد جنین، مصرف شیر و لبنیات بیش از مقدار توصیه شده، ضروری است.
وی درخصوص باورهای موجود درباره شیرهای فرا دما که ماندگاری طولانی دارند، وجود دارد، گفت: برخلاف باور مردم، شیرهای استریلیزه یا فرا دما که مدت ماندگاری آنها بیش از شیرهای معمولی است، مواد نگهدارنده ندارد، بلکه این شیرها به دلیل اینکه در درجه حرارت بالا و در محیط خلاء بستهبندی میشود، مدت ماندگاری بیشتری دارد، بنابراین چنانچه بستهبندی آن باز شود، باید سریعتر مصرف شود.