آووکادو را نخورید، ببلعید!

0
1433

آووکادو، این میوه شیک و ظاهرا خارجی مدتی است کم‌کم در کشور ما هم خودی نشان داده و از قرار راهی به خانه‌های مردم باز کرده است. البته درباره آووکادو و همه خواص و نحوه استفاده‌اش همچنان نکته‌های مجهول بسیاری وجود دارد که باعث شده این میوه شیک آن‌طور که باید و شاید مورد استفاده قرار نگیرد.

 

آووکادو از آن دست میوه‌هایی است که اگر از قابلیت‌های طبیعی بالایش آگاه باشید بدون شک جای ویژه‌ای برای آن در سبد غذایی خود باز خواهید کرد. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که در مبارزه با انواع بیماری‌ها یک جنگ تمام عیار را به راه می‌اندازند. در این متن با خواص مفید آووکادو آشنا می‌شویم و اینکه چطور باید این میوه مقوی را استفاده کنیم. یک دستور غذایی آووکادویی هم چاشنی کار خواهد بود.

آووکادو از چشم‌هایتان مراقبت می‌کند

آووکادو منبع سرشاری از لوتیین است. نوعی کاروتنویید که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان کار می‌کند و از چشم در برابر انواع بیماری‌ها محافظت خواهد کرد.

 

البته محاظت از چشم تنها خصوصیت کاروتنویید نیست. این آنتی‌اکسیدان همچنین به شما کمک می‌کند تا مواد مقوی را از سایر غذاها در بیشترین میزان ممکن جذب کنید. بهترین راه خوردن آووکادو برای جذب بیشتر کاروتنویید خرد کردن آووکادو در سالاد است.

با آووکادو وزن کم کنید

نصف یک عدد آووکادو حدود ۵/۳ گرم فیبر دارد که در این مقدار فیبر هم نوع قابل‌حل و هم نوع غیرقابل‌حل موجود است. فراموش نکنید که بدن شما برای روند عادی سیستم هضم غذا به هر دو شکل فیبر احتیاج دارد. ضمن اینکه فیبر قابل‌حل جریان جذب کربوهیدرات‌ها را در بدن کند می‌کنند که البته این اتفاق باعث می‌شود شما زمان طولانی‌تری احساس سیری کنید و سراغ پرخوری‌های نامعقول نروید.

 

وجود اسید اولییک در آووکادو از دیگر دلایل کمک این میوه به لاغر شدن افراد است. این اسید قسمتی از مغز را فعال می‌کند که اتوماتیک‌وار به معده شما پیغام سیری می‌فرستد و مانع از اشتهای کاذب خواهد شد.

آووکادو قند خونتان را ثابت نگه می‌دارد

آووکادو این میوه غنی از مواد مقوی شامل نوعی اسیدچرب غیراشباع است که با کند کردن سیستم هضم غذا میزان قندخون را بعد از غذا کاملا ثابت نگه می‌دارد. این چربی غیراشباع مفید با تنظیم انسولین موجود در خون ساعت‌های طولانی‌تری میزان قندخون را ثابت نگه می‌دارد.

 

برای اینکه از این خاصیت آووکادو بهره ببرید این میوه را به حالت پوره دربیاورید و به جای سس مایونز از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید پوره آووکادو را به جای کره لای نان بمالید و باقی موادی را که مایل به خوردن آنها هستید روی این پوره و داخل نان بگذارید.

آووکادو از جنین شما محافظت می‌کند

یک لیوان آووکادو یک چهارم نیاز روزانه بدن شما به ویتامین فولات که نوعی ویتامین محلول در آب است و به طور طبیعی در غذاها وجود دارد، را تامین می‌کند.

 

نکته قابل‌توجه درباره این ویتامین به خانم‌های باردار و جنین آنها مربوط می‌شود. ویتامین فولات خطر سقط جنین را از بین می‌برد و از این حیث برای خانم‌های باردار بسیار کارآمد خواهد بود چون این قابلیت را دارد که از جنین محافظت کند. ویتامین فولات همچنین خطر حمله‌ها و البته بیماری‌های قلبی را به حداقل می‌رساند.

آووکادو کلسترول خون را پایین می‌آورد

همان‌طور که اولییک اسید احساس سیری را در شما تقویت می‌کند و مانع از پرخوری‌تان می‌شود این قابلیت را هم دارد که میزان کلسترول بد خون را پایین بیاورد. در یک تحقیق انجام شده روی این خصوصیت آووکادو، مشخص شده افرادی که آووکادو در رژیم غذایی‌شان پررنگ بوده کلسترول بد خونشان به طرز قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده است. نکته قابل‌توجه اینکه در عین حال که کلسترول LDL خون این فراد پایین آمده کلسترول HDL که همان کلسترول خوب خون است در این افراد تا ۱۱ درصد بالا رفته است.

آووکادوی رسیده، آووکادوی نرسیده

آووکادو از جمله میوه‌هایی است که این روزها به راحتی در فروشگاه‌های بزرگ عرضه می‌شود. البته داستان‌های بسیاری درباره خاستگاه اصلی این میوه وجود دارد که در یکی از انواع این داستان‌ها این‌طور عنوان شده که آووکادو نه تنها اصلیت مکزیکی ندارد که برای اولین بار در همین ایران خودمان کشت و برداشت شده است هر چند قطعیتی در این‌باره وجود دارد اما بد نیست بدانید که در حال حاضر مازندران یکی از مناطقی است که آووکادو به وفور در آن کاشت و برداشت می‌شود و برخلاف تصور عمومی این میوه که به عنوان یک میوه خارجی شناخته شده است در همین ایران خودمان هم کاشته می‌شود.

 

برای تشخیص یک آووکادوی نرسیده از انواع رسیده آن باید این میوه را از وسط باز کنید و با بررسی هسته‌اش متوجه این موضوع شوید. فراموش نکنید که هر چه هسته آووکادو تیره رنگ‌تر باشد یعنی میوه شما رسیده‌تر است.

آووکادو را تنها نخورید

لطفا اشتباه نکنید. آووکادو میوه‌ای بسیار مقوی و البته مفید است. با همه این احوال مزه آووکادو به خودی خود آنقدر جالب توجه نیست که شما را به خوردنش ترغیب کند. اگر تا به حال آووکادو میل نکرده‌اید این را بدانید که این میوه را نباید به تنهایی بخورید چون قطعا از مزه آن خوشتان نخواهد آمد. آووکادو را داخل سالاد خرد کنید یا از دستورهای غذایی استفاده کنید که آووکادو در آن پررنگ است. در ضمن اگر بعد از خرید آووکادو و خرد کردن آن متوجه شدید که رنگ میوه شما در حال تغییر و تبدیل شدن به رنگ قهوه‌ای است حتما کمی آبلیمو روی آن اسپری کنید و بعد داخل کیسه پلاستیکی بپیچید و در یخچال بگذارید. به این ترتیب آووکادوی شما ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

آووکادو به جای کره

شاید هنوز خیلی از مردم ما عادت استفاده از کره را برای پخت و پزهایشان ترک نکرده باشند با این حال حتما همه آنها که همچنان کره را به عنوان چربی غذا استفاده می‌کنند می‌دانند که استفاده بیش از حد از این ماده خوراکی چقدر می‌تواند ضرر داشته باشد. ما برای شما یک پیشنهاد جدید داریم. به جای کره از روغن آووکادو استفاده کنید چون ۷۵ درصد چربی آن غیراشباع است و با توجه به خواص آن، این میوه می‌تواند بهترین جایگزین کره باشد. به این ترتیب گام بلندی هم برای لاغر شدن برداشته‌اید.

سس گواکامول با آووکادو

یکی از معروف ترین دستورهای غذایی که آووکادو نقش بسزایی در تهیه آن دارد سس مشهور گواکامول است. این را بدانید که با وجود سس گواکامول بدون شک شما هیچ نوع سس دیگری را انتخاب نخواهید کرد. به یکبار امتحانش می‌ارزد. درست کنید و از مزه‌اش لذت ببرید.

مواد لازم:

آووکادوی رسیده: ۲ عدد
پیاز قرمز خرد شده: یک دوم پیمانه
فلفل قرمز: ۲ عدد، بدون ساقه و دانه
گشنیز: خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری
گوجه‌فرنگی رسیده: یک عدد نصفه بدونه دانه و گوشت

طرز تهیه:

۱- آووکادوها را از وسط نصف کنید و هسته‌ و دانه‌های آن را بگیرید. گوشت آووکادو را جدا کنید و داخل یک کاسه بریزید.

۲- با یک چنگال آووکادو‌ها را له کنید و به شکل پوره درآورید. پیازها را اضافه کنید. گشنیز، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را هم بیفزایید و خوب هم بزنید تا حسابی با هم مخلوط شوند.

۳- فلفل قرمز را هم که یکی از ارکان این سس است خرد کنید و آرام‌آرام به این سس اضافه کنید. بهتر است این فلفل را هم پودر شده به سس بیفزایید. بعد از اینکه مواد را کاملا مخلوط کردید سس شما تقریبا آماده سرو شدن است.

۴- گوجه‌فرنگی را باید زمانی اضافه کنید که می‌خواهید سس را سرو کنید چون در غیر این صورت مزه گوجه‌فرنگی طعم تند ادویه‌های تند شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه