کاهش سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی با ریحان و چای
زمانی که عطسه میکنیم،خسته هستیم،سردرد داریم و سراسر بدن مان احساس میشود یعنی سرما خورده ایم و اگر از روی این علائم متوجه سرماخوردگی نشویم تب،آبریزش بینی،درد گلو و سرفه به ما میفهمانند که به سرماخوردگی مبتلا شده ایم.سرماخوردگی در اکثر موارد در فصل پاییز و زمستان گریبان گیر افراد میشود.
یک پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف ریحان به همراه چای در فصل زمستان بیماری های تنفسی و سرماخوردگی را کاهش می دهد.
میلاد خادم پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه گیاه ریحان از گلهای کوچک به رنگ های سفید، بنفش و قرمز تشکیل شده، گفت: برای کاهش بیماری های عفونی و خونی از این گیاه به عنوان سبزی و دمنوش استفاده کنید.
وی با بیان اینکه ریحان در ایران و افغانستان یافت می شود، اظهار داشت: ویتامین A و C موجود در ریحان باعث بهبود قلب، دستگاه گوارشی و عفونت دهان و دندان می شود.
این پژوهشگر طب سنتی با اعلام اینکه سبزینه موجود در ریحان باعث از بین رفتن بوی دهان می شود، تاکید کرد: مصرف آب ریحان در درمان نیش حشرات، برونشیت، عوارض پوستی و چشمی تاثیر بسزایی دارد.
خادم به تاثیر مصرف ریحان همراه با چای در هوای سرد بر کاهش سرماخوردگی اشاره کرد و افزود: استفاده از این گیاه دارویی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، مفاصل استخوانی و هضم غذا می شود و در بیماران دیابتی، غلظت خون را کاهش می دهند.
وی با اشاره به تاثیر ریحان بر خواب بیان کرد: خاصیت ضد اسپاسمی این گیاه خستگی افراد را برطرف می کند و مصرف یک لیوان دمکرده ریحان قبل از خواب باعث کاهش استرس و بی خوابی می شود.
این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه استفاده از برگ ریحان تاثیر زیادی بر افزایش شیر مادر دارد، تصریح کرد: مصرف دمکرده ریحان عوارضی مانند تشنج، سردرد، سرگیجه و نفخ معده را بهبود می بخشد.
وی یادآور شد: نگهداری گل ریحان از بروز حشرات به داخل منزل جلوگیری می کند.