اگر شام را در بهترین زمانش بخورید از اضافه وزن و دیگر مشکلاتی مثل نفخ نیز جلوگیری میکنید.
بهتر است وعده های غذایی را در بازه زمانی خاصی بخورید و هرروز در همان زمان خوردن ناهارو شام را جدی بگیرید. در ادامه بهترین زمان صرف شام را برای شما با دلایل خاص خود می گوییم.
بهترین زمان صرف غذا در زمستان و تابستان
یکی از مسائلی که در طب سنتی به آن بسیار تاکید می شود این است که چگونه و کی غذا مصرف شود و برای رعایت آن خیلی نیاز نیست عادت تان را تغییر دهید.
در حقیقت هر وقت که اشتها بروز کرد غذا باید صرف شود و به تاخیر نیافتد به این معنی که خوردن غذا را یک ساعت یا بیشتر به عقب نیندازید یعنی اگر شما به طور معمول ساعت یک بعدازظهر یا دو بعداز ظهر ناهار مصرف می کنید بهتر است که همیشه اینگونه باشید چرا که بدن به همان ساعت عادت کرده است.
اگر کار داشتید یا موقعیتی بود که نتوانستید غذا مصرف کنید توصیه شده است که قبل از غذا کمی سکنجبین یا آبلیمو یا انار ترش مصرف شود.
بهترین زمان صرف غذا معتدل ترین ساعت روز که معمولاً در زمستان میانه روز و در تابستان هم خنک ترین زمان است. طبیعت غذای زمستانی بهتر است سرد نباشد و تابستان هم بهتر است که گرم نباشد که این مسئله در فرهنگ ما هم بود. معمولا تابستان مردم آب دوغ خیار زیاد می خوردند که خنک بوده و زمستان هم بیشتر غذای گرم مثل آبگوشت و .. مصرف می کردند به این خاطر که گرم بود.
بهترین زمان برای خوردن شام
بهتر است شام را در ساعات اولیه شب صرف کنید مثلا در بازه ساعت ۱۹ تا ۲۰. در ادامه مزایای شام خوردن در این ساعت را برای شما روشن می کنیم:
۱- کمک به کنترل وزن
در ساعات پایانی روز، معمولاً افراد میل به خوردن غذاهای پرکالری و از لحاظ غذایی کم ارزش دارند که عموماً هم در خوردن آنها زیادهروی میکنند. همچنین اگر شما در طول روز وعدهای را حذف کرده باشید یا خوردن شام را به تأخیر اندازید، برای سیر شدن خود حجم بیشتری غذا میخورید و در نتیجه کالری بیشتری دریافت میکنید.
همه این موارد زمانی که با حذف وعده بعدی – یعنی وعده صبحانه – همراه شود، منجر به عکسالعمل بدن شما به هورمون انسولین ترشحشده میشود که نتیجه آن افزایش ذخیرههای چربی در بدن و اضافهوزن خواهد بود.
۲-کاهش سوزش معده
سوزش معده یا قلب نوعی حس گرفتگی در سینه، درست پشت قفسه سینه است که ممکن است با خم شدن یا دراز کشیدن بدتر شود. به گفته متخصصان، یکی از راههای جلوگیری از ایجاد این سوزش، پرهیز از خوردن وعدههای غذایی حجیم و پرچرب در ساعات پایانی شب است.
خوردن شام در ساعات اولیه شب به دستگاه گوارش شما زمان کافی برای هضم غذا را میدهد و خطر افزایش اسید معده و برگشت اسید به مری را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد.
این واقعه که متخصصان آن را با عنوان رفلاکس اسید معده میشناسند، معمولاً با سوزش معده و قلب همراه است. دراز کشیدن پس از خوردن غذا سوزش معده و برگشت اسید را بیشتر میکند. به همین دلیل وجود چند ساعت فاصله زمانی بین خوردن غذا و دراز کشیدن میتواند در کاهش سوزش معده بسیار موثر باشد.
۳- خوابی آرامتر
سوزش معدهای که در نتیجه خوردن غذا در ساعات پایانی شب باشد، مانع خواب آرام شما در طول شب میشود. دل درد نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که هنگام خواب برای فردی که دیروقت شام خود را میل کرده است به وجود میآید.
مصرف بیش از حد مایعاتی مانند آب، نوشابه، شیر یا حتی غذاهای آبدار مانند سوپ باعث میشود شما مجبور شوید در طول شب چندین بار برای خالی کردن مثانه خود از خواب بیدار شوید، اما توجه داشته باشید که رفتن به رختخواب با معده خالی و با گرسنگی نیز به هیچوجه توصیه نمیشود و این موضوع نیز میتواند به نوبه خود در خواب اختلال ایجاد کند.
به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند افراد قبل از خواب یک میانوعده کم حجم و سبک مصرف کنند. غلات آماده مصرف همراه با شیر کم چرب، یا ماست با کمی نان، از جمله گزینههای مناسب هستند.