عبارتی که درج آن در روی فرآورده‌های غذایی مشروط شد

0
897

یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: هیچ تولیدکننده‌ای حق ندارد خارج از ضوابط عنوان یا مطلبی را به مفهوم فرآورده‌اش اضافه کند.

سمیره صباح با بیان اینکه عبارت “تازه” و به‌تعبیری fresh از جمله اظهارات توصیفی رایج برحسب مواد غذایی به حساب می‌آید که به توصیف حالت یا فرآوری انجام‌شده به‌روی مواد غذایی دلالت دارد، اظهار داشت: نوشتن این عبارت به‌روی مواد غذایی صرفاً زمانی امکان‌پذیر است که به‌روی آن محصول فرآیند حرارتی، انجماد یا هر شکلی از نگهداری ماده غذایی انجام نشده باشد.

 

وی افزود: استاندارد ملی ایران به‌شماره ۶۶۲۹ که به موضوع ویژگی و آزمون‌های پنیر تازه می‌پردازند، پنیر تازه پاستوریزه را از این قاعده مستثنی کرده است.

 

معاون اداره‌کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه برای “بیان طعم فرآورده” و “نام تجاری فرآورده” نمی‌توان از واژه تازه استفاده کرد، گفت: مواد غذایی تازه بسته‌بندی شده و افزودن واکس و پوشش‌ها با درجه غذایی براساس ضوابط و معیارهای موجود موارد استفاده از این عبارت است، علاوه بر آن به‌کارگیری محلول شست‌وشوی کلر ملایم با اسید ملایم در حین تولید و پرتودهی ماده غذایی خام، حداکثر KGI مواردی هستند که به‌روی برچسب مواد غذایی‌شان می‌توان از عبارت “تازه” استفاده کرد.

 

معاون اداره‌کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: نوشتن عبارت “تازه” در فرآورده غذایی مشروط است و هیچ تولیدکننده‌ای حق ندارد خارج از ضوابط عنوان یا مطلبی را به مفهوم فرآورده‌اش اضافه کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه