برخی افراد از دوران روزه داری برای کاهش وزن استفاده میکنند؛ در حالی که با تغذیه صحیح در ماه رمضان، وزن فرد نباید تغییر چندانی داشته باشد. به بیان دیگر، گرچه ممکن است کم خوری غیرمنطقی و خودسرانه طی ماه رمضان کاهش وزن در پی داشته باشد، اما این کاهش وزن مانند دیگر روش های غیر اصولی، خیلی زود متوقف و با سرعت به وزنی بالاتر از وزن قبلی باز میگردد. در ضمن گاهی به دلیل اختلالی که در سیستم سوخت و ساز بدن افراد ایجاد میکند، رژیم گرفتن و کاهش وزن اصولی در آینده را نیز با مشکل مواجه میسازد.
رعایت سهم های مجاز گروه های مختلف بر اساس هرم غذایی طی روزه داری می تواند به حفظ صحت و بهره مندی بیشتر از برکات این ماه در روزه داران کمک کند و در عین حال ، تغییر وزن چندانی نیز در طول ماه رمضان برای روزه دار ایجاد نخواهد شد .
دکتر محمد هاشمی ، متخصص تغذیه در گفت و گو با جام جم به کسانی که تمایل دارند در این ماه وزن کم کنند، توصیه کرد : چنین افرادی باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند تا برنامهای تنظیم شده برای این ایام بگیرند و به هیچ وجه نباید با کم خوری غیرمنطقی در پی کاهش وزن باشند؛ زیرا نه تنها وزن کاهش یافته طی چنین فرآیندی پایدار نبوده و باز میگردد، بلکه از اصل اساسی روزه داری که حفظ سلامت است نیز فاصله خواهند گرفت .
دبیر انجمن پیشگیری از چاقی افزود : بسیار دیده میشود کسانی که تحت رژیم لاغری هستند در طول این ماه از مراجعه به متخصص تغذیه و بهره گیری از یک رژیم غذایی اصولی خودداری میکنند و کم خوری این روزها را برای تداوم رژیم شان کافی می دانند؛ در حالی که حفظ روند کاهش وزن بعد از ماه رمضان ، مستلزم پیروی از الگوی صحیح تغذیه در زمان روزهداری است. بی شک ، رعایت نکردن چنین برنامه غذایی ای می تواند بر تاثیر برنامه های غذایی بعد از ماه رمضان نیز تاثیر نامطلوب بگذارد و دستیابی به اهداف کاهش وزن را دشوار کند.